Adelprint weer in handen van de oorspronkelijke oprichters

TED Gigaprint-oprichters Henk en Roy Wijmans sluiten joint venture met Printforce
“Adel Print verder onder de vertrouwde naam Gigaprint”
Gigaprint zet koers richting succesvolle toekomst

Almere, 12 maart 2014 - Henk en Roy Wijmans keren terug bij Gigaprint, nu het bedrijf zich na zes jaar weer losmaakt uit de Adel Media groep. De pioniers in printing on demand stonden bijna dertig jaar geleden aan de basis van het succes van TED Gigaprint in Almere. In samenwerking met Printforce zetten ze met Gigaprint opnieuw koers richting een succesvolle toekomst: “Onze klanten, die ons steeds trouw zijn gebleven, kunnen op ons blijven rekenen. We zitten vol energie en nieuwe ideeën.”

Gigaprint groeide na de oprichting in 1986 snel uit tot een toonaangevende zakelijk dienstverlener in printing on demand. het efficiënt op afroep produceren van drukwerk in elke gewenste oplage op professionele printsystemen. De oprichters Henk en Roy Wijmans trokken zich in 2008 terug, om zich met MyPhotoFun volledig te concentreren op de sterk groeiende consumentenmarkt van fotoalbums. Sindsdien maakte TED Gigaprint, onder de naam Adel Print, deel uit van Adel Media. Na de recente teloorgang van die grafische groep, pakken ze de draad nu direct weer op, vertelt Henk Wijmans: “Het bedrijf is al die jaren financieel gezond gebleven en het heeft nooit verlies gemaakt. Ondertussen hebben wij allerlei nieuwe ideeën ontwikkeld voor de professionele markt, die we nu heel graag met Gigaprint in de praktijk gaan brengen.”

Wijmans ziet volop kansen voor Gigaprint: “We gaan bijvoorbeeld aan de slag met 3D-printing voor industriële toepassingen. Maar we lanceren ook nieuwe producten en diensten voor de uitgeversmarkt. Denk daarbij aan interactieve boeken, maar ook aan een compleet nieuw businessmodel rond het innovatief publiceren van content.”
Hij is blij te kunnen constateren dat veel klanten het bedrijf steeds trouw gebleven zijn. Ook onder de medewerkers zijn nog altijd veel vertrouwde gezichten: “Dat maakt het ons ook mogelijk nu direct een goede start te maken. Daarbij zorgt onze joint venture met Printforce voor een stevig fundament waarop we verder kunnen bouwen aan de toekomst.” De printbedrijven vullen elkaar goed aan waardoor steeds een optimale productiemethode en workflow kan worden geleverd.